Jonker: "Opmerkelijk"

Olga (Nuongirl)
Vitesse won gisteren voor het eerst onder leiding van de nieuwe trainer Theo Bos (0-2). Willem II was letterlijk de pineut door een inleidende treffer (met de hand) van Mads Junker, zo oordeelde ook Andries Jonker.

Op de persconferentie haalde de coach van de Tilburgers het discutabele doelpunt naar voren. "Die goal viel wat mij betreft uit de lucht. Ik had op de bank al het idee dat het raar was wat er gebeurde. Mensen van de media hebben mij het zojuist laten zien. Laat ik dit ervan zeggen: het is onwerkelijk dat zowel de grensrechter als de scheidsrechter geen handsbal heeft geconstateerd."

Zijn collega Bos van Vitesse was vrolijker gestemd, maar bleef wel reëel wat betreft de plaats waarop de Arnhemmers minimaal moeten eindigen aan het eind van het seizoen. "Ik hoop boven de streep, want daar gaan we voor," zei trainer Bos tegen de NOS. "Boven de degradatiezone, dus geen nacompetitie. We moeten reëel blijven, elke week weer. We zullen nog veertien finales moeten spelen om het hoofd boven water te houden."