Lodeweges: "Spelers moeten kleur bekennen"

Peterselieman
Zolang er bij PSV geen opvolger is gevonden voor de opgestapte Huub Stevens neemt Dwight Lodeweges het stokje over. Maar echt blij met deze ontwikkeling is de trainer niet.

"Ik weet niet hoe lang dit gaat duren. Maar echt blij met deze ontwikkeling ben ik niet", is Lodeweges helder in het Algemeen Dagblad. "Er zijn alleen maar verliezers."

Tot het punt dat er een nieuwe trainer voor de groep komt gaat Lodeweges geen rigoreuze maatregelen nemen. "Want het zou raar zijn als de assistent van een vertrokken trainer plotseling alles anders gaat doen. Ik heb Stevens woensdag ook drie keer gebeld. Ik hem hem gevraagd of ik dit wel moest doen. Hij vond van wel. Hij vertelde dat PSV verder moest. Daarom heb ik deze tijdelijke functie aanvaard."

"Huub kwam uit Eindhoven en hij hield van deze club. Toch zijn we er met z’n allen niet in geslaagd om hem bij deze vereniging te houden. Dat is de schuld van de leiding van de club, de assistent-trainers maar ook de spelers. De spelers moeten nu ook kleur bekennen. Zondag tegen De Graafschap krijgen ze daar al de gelegenheid voor", aldus Lodeweges.