[AO] Federer eerste finalist

Peterselieman
Roger Federer heeft zich bij het Australian Open als eerste geplaatst voor de finale in het mannen enkelspel. De Zwitser was met 6-2, 7-5 en 7-5 te sterk voor de Amerikaan Andy Roddick. Mocht Federer zondag winnen dan evenaart hij het record van Pete Sampras die veertien Grand Slams gewonnen heeft.

Roddick moest het in de halve finales net als in 2007 opnemen tegen Federer en ook nu was de Zwitser duidelijk de betere. In de eerste set was het een beslissing van de scheidsrechter die de gemoederen bezig hield. Een challenge van Federer die werd toegekend, leverde voor de Zwitser een direct punt op in plaats van een led. Roddick was daarna van slag en leverde de set eenvoudig in.

In de tweede en derde set bood de Amerikaan meer tegenstand en het ging in beide sets dan ook tot 5-5 gelijk op. Daarna wist Federer Roddick te breken en zo beide sets en de partij te winnen. In de finale treft de Zwitser de winnaar van de partij tussen Rafael Nadal en Fernando Verdasco. Dit Spaans onderonsje staat morgen op het programma.