Lodeweges voorlopig de leiding bij PSV

Matthias (Veritaz)
Dwight Lodeweges heeft voorlopig de leiding bij PSV. Na het ontslag van Huub Stevens was de vacature van hoofdcoach weer open, maar die wordt nu tijdelijk ingevuld door de voormalig assistent van Stevens. Dat maakte algemeen directeur Jan Reker donderdagochtend bekend tijdens een persconferentie.

Reker heeft donderdag zelf de spelersgroep ingelicht over de situatie rond Stevens. "De zwartste dag in een carrière van veertig jaar. Toen Ronald Koeman vertrok, betrof het een andere situatie. Die wilde zelf weg. Huub handelde in het belang van PSV, het is een moedig besluit. Ik had respect voor Koeman toen hij erin wilde stappen toen we twee titels hadden gewonnen en dat heb ik ook voor Huub die erin stapte met vier gewonnen titels."

Dinsdagavond werd Reker gebeld door de zaakwaarnemer van Stevens, Kees Ploegsma. "Hij zei dat hij woensdagochtend om tafel wilde. We hebben open met elkaar gesproken. Huub en ik waren soms niet gelukkig met elkaar, maar we verwijten elkaar niets. Hij is het type ‘ruwe bolster, blanke pit'. We hebben er alles aan gedaan om dit te voorkomen. Dit is het einde van een heel lang proces. Kleine problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon als de resultaten goed zijn. En nu is het weer gaan vriezen."

Voorlopig heeft Lodeweges dus de touwtjes in handen. Jan Wouters zal hem assisteren. Ook zal Philip Cocu een grotere rol gaan spelen bij het eerste van de club. Reker maakte bekend dat Wiljan Vloet geen optie was al interim trainer. Bovendien zei hij dat er nog niet met een opvolger gesproken was en dat er geen signalen waren vanuit de raad van commissarissen dat zijn eigen positie op de tocht stond.