Leonardo: "Ik wil duidelijkheid"

Leonardo wil graag duidelijkheid over zijn toekomst in het betaald voetbal. De 25-jarige aanvaller van Ajax staat in de belangstelling van de Griekse topclub Panathinaikos. Ondanks het feit dat hij weinig aan spelen toekomt, wil Leonardo echter zijn aflopend contract bij Ajax verlengen.

"Ik wil zekerheid", zegt Leonardo in het Parool. "Als ik mijn knieband scheur bij Ajax, dan ben ik langdurig geblesseerd en moet ik maar hopen dat ik bij een andere club een nieuw contract krijg. Ik heb een vriendin en een zoontje om voor te zorgen."

Ajax-coach Marco van Basten heeft aangegeven dat de Braziliaan niet mag vertrekken. Er is echter nog niks gezegd over een contractverlenging. Panathinaikos, onder leiding van voormalig Ajax-coach Henk ten Cate, heeft geloof in Leonardo\'s kwaliteiten. Henk ten Cate zou hem dan ook graag overhalen om zich met hem te verenigen.

"Ik sta open voor een overgang naar Griekenland", weet Leonardo te melden. Ajax wil echter minstens een miljoen euro ontvangen voor de aanvaller.