Been ontevreden over openingsfase

Olga (Nuongirl)
NEC heeft zich gisteren ten kosten van Sparta weten te plaatsen voor de kwartfinale van de KNVB Beker.

Trainer Foeke Booy van Sparta noemt NEC de terechte winnaar. "We begonnen voetballend ook goed. Maar na een kwartier tot twintig minuten nam NEC het initiatief het over. We hadden geluk dat het met de rust slechts 1-1 stond. Dat haalden we met vallen en opstaan."

"In de tweede helft waren we wel meer gelijkwaardig. Die 2-1 was nog een logisch vervolg op de eerste helft. We hebben hard gewerkt, maar onze zijkanten zaten muurvast en we raakten de bal telkens te snel weer kwijt. We veroverden veel energie in het veroveren ervan, maar raakte die telkens te snel kwijt. In de slotfase heb ik geprobeerd om met wissels nog iets te forceren, maar NEC speelde slimmer."

Mario Been van NEC was totaal niet tevreden over de openingsfase van zijn ploeg. "We speelden nonchalent, met een soort van misplaatste arrogantie. Na een kwartier gooiden we dat pas van ons af. En vanaf die periode was het spel uitstekend. We kregen vier tot vijf honderd procent-kansen. We gingen ook sneller de wisselpass spelen, wat ik de jongens had opgedragen. Na rust was de wedstrijd gelijkwaardiger, maar we lieten het na om de wedstrijd sneller op slot te gooien."