"Ik had veel van Van Basten willen opsteken"

Olga (Nuongirl)
Aanvaller Albert Luque speelt momenteel in zijn vaderland op huurbasis voor Malaga. Luque is nog eigendom van Ajax, maar de kans dat hij zal terugkeren bij de Amsterdammers is erg klein. En dat terwijl de aanvaller naar eigen zeggen veel van trainer Marco van Basten had willen leren.

"Sinds mijn vertrek heb ik van de club nog niets vernomen. Dat zal over een paar maanden wel duidelijk worden", zegt Luque in het Algemeen Dagblad. "Ik wilde dit seizoen laten zien dat ik nog steeds de oude Albert Luque ben. Met Marco van Basten als trainer had ik daar zelfs veel vertrouwen in. Aanvankelijk leek hij ook wel plannen met mij te hebben, maar toen de voorbereiding drie weken verder was, kreeg ik te horen dat ik weg mocht."

"Jammer? Natuurlijk. Toen ik een klein jongetje in Barcelona was, was Van Basten de beste speler van de wereld. Ik wilde van hem leren, maar het zat er niet in. Nee, als trainer heb ik geen oordeel over hem. Daar heb ik hem tekort voor meegemaakt."

Als speler van Malaga lijkt Luque weer een beetje de oude te worden. In vijftien competitieduels maakte hij twee treffers. "Ik voel me hier fantastisch. Mijn periode bij Newcastle United was sportief een drama en ook bij Ajax is het niet gelopen zoals ik wilde", aldus de Spanjaard.

"Ik kon naar Monaco en Panathinaikos, maar Malaga en Spanje zijn nu het beste medicijn voor mij. Ik ben Ajax en mijn zaakwaarnemer Lagendijk zeer dankbaar dat ze hebben meegewerkt aan verhuur. Ze losten het probleem in augustus als een 'gentleman' op."