[AO] Federer en Djokovic eenvoudig verder

Tim86
Roger Federer en Novak Djokovic hebben in Melbourne vannacht de derde ronde van de Australian Open weten te bereiken. De respectievelijke nummers twee en drie van de plaatsingslijst verloren beide geen set.

Roger Federer kwam uit tegen Evgeny Korolev. De jonge Rus speelde aanvallend en attractief tennis maar maakte teveel fouten om het Federer moeilijk te kunnen maken. De Zwitser zegevierde met 6-2, 6-3 en 6-1, maar kon desondanks niet overtuigen en viel op door een groot aantal fouten en passief tennis.

Novak Djokovic wist in zijn partij tegen het Franse talent Jérémy Chardy wel te overtuigen. Met fantastisch en nagenoeg foutloos tennis won de Serviër met 7-5, 6-1 en 6-3. In de volgende ronde treft hij de Amerikaan Amer Delic, die verrassend won van Paul-Henri Mathieu in vijf sets.

Ook Marat Safin wist zijn partij te winnen. Guillermo Garcia-Lopez wist het hem na een gelijkopgaande eerste set geen moment moeilijk te maken en verloor met 7-5, 6-2 en 6-2. Safin zette hiermee een confrontatie op tussen twee voormalig nummers één van de wereld. In de volgende ronde ontmoet hij namelijk Roger Federer.