Robinho: "Kaká niet de reden"

Maikel (WeebI)
Volgens Robinho is het feit dat Kaká niet naar zijn club Manchester City komt niet de reden dat hij het trainingskamp van de Engelse club heeft verlaten. De Braziliaan vloog vanuit Tenerife naar zijn vaderland.

Direct gingen de geruchten dat Robinho was vertrokken uit teleurstelling omdat zijn vriend en mede-international Kaká het aanbod van City had afgewezen om bij AC Milan te blijven. De snelle aanvaller, die afgelopen zomer Madrid voor Manchester verruilde, heeft inmiddels uitgelegd waarom hij uit het trainingskamp is weggegaan. Robinho is er van overtuigd dat enige problemen opgelost zullen worden zodra hij terug in Engeland is.

"Ik wil graag duidelijkheid geven aan de fans, zodat zij mijn beslissing om naar huis te vliegen begrijpen", vertelt Robinho. "Eerder deze maand heb ik de club duidelijk gemaakt dat ik terug naar Brazilië zou moeten keren vanwege een familiekwestie. De club ging akkoord en ik was ze dankbaar hiervoor. Tot gisteren had ik dan ook het gevoel dat de club geen problemen had met mijn plannen. Ik vind het belangrijk te onderstrepen dat ik niet naar Brazilië ben gegaan vanwege de mislukte Kakádeal. Hij is een goede vriend en het zou geweldig zijn geweest om hem bij Manchester City te zien, maar het had niets met zijn beslissing te maken. Ik zal terugkeren naar de club en dit zo snel mogelijk oplossen. De eigenaren verzekerden me dat Manchester City een grote club zou worden, en ik ben nog altijd van plan ze hierbij te helpen."