FOK!kers: "Been opvolger Verbeek"

Sven (Svensational)
Als het aan de bezoekers van FOK!voetbal ligt, dan wordt Mario Been de opvolger van Gertjan Verbeek bij Feyenoord. In de poll die de afgelopen week op FOK!voetbal stond, kreeg de huidige trainer van NEC de meeste stemmen.

180 van de 648 stemmers gaven hun stem aan Been. Dat is bijna 28%. De naam van Been zingt de laatste dagen al veelvuldig rond in Rotterdam, als is hij nog niet benaderd. Het lijkt erop dat Been in ieder geval het huidige seizoen bij NEC wil afmaken.

Een eventuele tussenpaus tot de zomer zou Willem van Hanegem kunnen zijn. De trainer die onlangs ontslagen werd bij FC Utrecht eindigde als tweede in de verkiezing, met 22% van de stemmen. Onlangs nog gaf Van Hanegem aan nog niet aan zijn pensioen te denken, en met zijn Feyenoord-verleden kan hij als serieuze kandidaat worden beschouwd.

Als derde eindigde, met fors minder stemmen (10%) dan de nummers 1 en 2, Leo Beenhakker. De bondscoach van Polen gaf de afgelopen dagen al aan een lokroep uit Rotterdam niet te kunnen weerstaan. Al eerder trad Beenhakker bij Feyenoord aan als crisiscoach, twee seizoenen geleden moest hij, na het vertrek van Erwin Koeman, Feyenoord via de play-offs aan Europees voetbal helpen, maar faalde daar jammerlijk in. In twee duels bleek FC Groningen de sterkste. Beenhakker is wel de laatste coach die Feyenoord kampioen wist te maken, dit was in het jaar 1999.

Met slechts één stem verschil is Ernie Brandts op de vierde plaats geëindigd. De coach zit na zijn vertrek bij NAC Breda vorig seizoen al geruime tijd zonder club. Brandts wist NAC vorig seizoen naar de derde plaats te loodsen, maar verloor uiteindelijk in de play-offs alles, waardoor de club gedoemd was om Intertoto te spelen.

De volledige uitslag van de poll vind je hier.