Smeets blijft medekoploper Corustoernooi

Stefan (sportfreak)
Jan Smeets blijft na de tweede ronde van het Corusschaaktoernooi medekoploper. Hij hield knap stand tegen Sergei Karjakin.

Gemakkelijk ging het echter niet tegen Karjakin. Het publiek had weinig hoop op zijn overlevingskansen, maar uiteindelijk sleepte de jonge Nederlander er een zwaarbevochten remise uit. Nederlands beste schaker Loek van Wely leed zijn eerste nederlaag. Hij was niet opgewassen tegen Alexander Morosevitsj.

De meeste aandacht ging vandaag uit naar de partij tussen Daniel Stellwagen en het Noorse wonderkind Magnus Carlsen. Ondanks dat hij pas achttien jaar is is Carlsen wel al de nummer vier van de wereld. "Hij deed het weer helemaal anders dan waar ik me op had voorbereid", analyseerde Stellwagen na afloop. "Geen Siciliaans maar Spaans. Maar ik bleef de gehele partij tevreden met mijn stelling."

Onder opoffering van een pion kregen al zijn stukken vrij spel tegen de kale koning van zwart. Het zag er echter mooier uit dan het was en uiteindelijk mondde alle schermutselingen uit in een toreneindspel dat remise was.