De Bie:"Alle renners zetten zich in voor België"

Olga (Nuongirl)
Een gesprek tussen alle Belgische veldrijders en bondscoach Rudy de Bie heeft gisteren als uitkomst gekregen dat alle renners zich voor hun eigen land in gaan zetten bij de wereldkampioenschappen veldrijden over twee weken in Hoogerheide.

"Jos Smets, sportief directeur van de KBWB, wees iedereen op zijn plichten en wees op de mogelijke sancties. Iedereen kon reageren, maar niemand heeft dat gedaan. Dat stilzwijgen betekent dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen naar Hoogerheide toe”, aldus De Bie die tot een overleg besloot nadat Niels Albert liet weten dat hij er bij de WK geen bezwaar tegen had om te rijden voor zijn Tsjechische ploeggenoot Radomir Simunek. De Bie wil een eenheid in zijn ploeg om de strijd met vooral titelverdediger Lars Boom aan te kunnen.

"Wel is ook overeengekomen dat de eventuele wereldkampioen daar wat tegenover moet stellen voor de man die hem in de finale op weg naar de titel geholpen heeft. Dat bedrag wordt later overeengekomen. Het voornaamste is dat alle profs beschikbaar zijn voor het WK en dat we geen mogelijke overlopers moeten thuis laten”, stelde De Bie.