Lazovic gaat nog steeds voor landstitel

Sjors (Sj0rSz)
PSV doet nog altijd mee in de strijd om de landstitel. Dat zijn de woorden van Danko Lazovic. Toch beseft de Serviër maar al te goed dat zijn ploeg in de tweede competitiehelft beter moet gaan presteren.

"Als we vijftien van de resterende zeventien wedstrijden winnen, dan worden wij alsnog kampioen. Maar dan moeten we wel beter gaan voetballen," liet Lazovic in een reactie weten. De aanvaller heeft overigens geen verklaring voor het spel van de Eindhovenaren. "Ik vraag me dagelijks af hoe dit heeft kunnen gebeuren. Los van Heurelho Gomes en Jéfferson Farfán hebben we bijna dezelfde ploeg. Natuurlijk is het normaal dat er zich na vier succesvolle jaren, ook een mindere periode aandient, maar voetbal is raar."

"Dit seizoen presteert PSV het hele elftal te wisselvallig. De constante factor ontbreekt, ook bij mij," ging de speler verder. "Het allerbelangrijkste voor een spits is vertrouwen. Dus als je aan het begin van het seizoen op de bank terechtkomt, af en toe mag invallen en soms in de basis staat, dan weet je dat het een moeilijk jaar gaat worden."

Lazovic besloot met de woorden: "Ik maakte vorig seizoen slechts elf doelpunten, maar werd wél kampioen. Natuurlijk, iedere spits zou wel 35 doelpunten per seizoen willen maken. Maar ik lever die goals zo in als we daarmee het vijfde kampioenschap op rij veilig kunnen stellen."