Verstappen wil Dakar rijden

Peterselieman
Autocoureur Jos Verstappen wil de Dakar Rally gaan rijden. De Limburger zegt dit in een column in de Telegraaf. Hij zou hiervoor samen willen werken met Peter van Merksteijn die dit jaar zijn debuut in de rally maakte, maar zijn fabrieks BMW uit zag branden.

"Ik zou dolgraag een keer willen meedoen aan de Dakar-rally", zei Verstappen. "Ik heb daar de afgelopen jaren ook best wel serieus over nagedacht. Maar steeds wanneer ik de bedragen hoorde die met de deelname aan het woestijnavontuur gemoeid zijn, zakte de moed mij in de schoenen. Daar komt bij dat ook in Dakar - net als in de Formule 1 - geldt dat je wel in een goede auto moet zitten. Als privécoureur kun je in de Dakar-rally een podiumplaats bij voorbaat vergeten."

"Natuurlijk heb ik met arendsogen de prestaties van Peter van Merksteijn gevolgd", zei Verstappen die samen met Van Merksteijn in de Le Mans Series reed en Le Mans ook won. "En ik moet zeggen dat hij het heel goed deed. Helaas vloog zijn auto na een kleine week in brand en behoort Peter inmiddels tot het enorme peloton uitvallers. Maar nu Peter de eerste Dakar-ervaring achter de rug heeft - en de contacten heeft - wordt het de hoogste tijd om eens serieus met hem te gaan praten. Want na onze samenwerking in het Le Mans-project wil ik in de toekomst sowieso weer iets met Peter gaan doen. En wie weet ligt daarvoor in de Dakar-woestijnen wel een mooie mogelijkheid op ons te wachten."