Ajax hoeft niet op Babel te rekenen

Ermin (TheClown1)
Het was eind december al aan de orde, maar Liverpool is nog steeds niet van plan om mee te werken aan een verhuur van Ryan Babel(22). De Premier League-club denkt dat de 29-voudig international belangrijk kan zijn in de titelrace.

"Ryan is daar blij mee", zegt Haatrecht tegen Goal.com. "Het is beter dat een trainer zegt dat hij je absoluut niet kwijt wilt dan dat hij zegt: "ga maar."

Ajax ondernam eind december een poging om Babel op huurbasis terug te halen naar Amsterdam. De vleugelaanvaller zag dat wel zitten, maar omdat Liverpool voet bij stuk hield ging de tijdelijke overgang niet door.

Ajax kan het schudden
Volgens Haatrecht heeft Ajax, ondanks dat de transfer van Eljero Elia lijkt af te ketsen, geen contact meer gezocht met Liverpool. De beleidsbepalers kunnen zich die moeite ook besparen. "Hij mag ab-so-luut niet weg", motiveert Haatrecht.

Babel ruilde in de zomer van 2007 Ajax in voor Liverpool. In zijn eerste seizoen had de aanvaller, die het Europees Kampioenschap op het laatste moment moest missen door een scheur in zijn enkelband, bij de ploeg van Rafael Benitez veelvuldig een basisplaats. De teller stopte dat jaar op dertig competitiewedstrijden.

Halverwege het huidige seizoen staat Babel weliswaar op veertien optredens in de competitie. Veel van die wedstrijden waren echter invalbeurten. Duidelijk is in ieder geval dat men in Amsterdam voorlopig niet meer uit hoeft te gaan van een mogelijke terugkeer van de 22-jarige international.