Jan de Rooy wint Africa Race

Stefan (sportfreak)
Jan de Rooy heeft vandaag de eerste editie van de Africa Race bij de vrachtwagens gewonnen. Zijn leidende positie kwam in de laatste proef niet meer in gevaar.

De Rooy eindigde in de laatste etappe als tweede, twee minuten achter zijn landgenoot Hans Bekx. In het klassement is Bekx tweede op zeven minuten achterstand. De Hongaar Miklos Kovacs eindigde op de derde plaats. Het aantal deelnemers aan de eerste editie van de Africa race was niet groot. Oorzaken waren de late aankondiging van het evenement, de financiële crisis en de concurrentie van de Dakar Rally.

"Dat wisten we voordat we eraan begonnen", aldus De Rooy in de aankomstplaats Lac Rose bij de Senegalese hoofdstad Dakar. "De etappes waren fantastisch, ook al vloek je natuurlijk onderweg nog wel eens als het even tegenzit. Bovendien zijn we nog wel eens verkeerd gereden, maar dat doe je toch echt zelf. De moeilijkheidsgraad van deze nieuwe rally is zeker niet minder dan de Dakar Rally's in het verleden. Ik ben dan ook best blij met mijn eerste plaats."