Sprockel: "Ik was te wisselvallig"

Sjors (Sj0rSz)
Civard Sprockel kende een roerige eerste seizoenshelft. Vitesse presteert niet goed en de verdediger kwam ook nog eens negatief in het nieuws. Voormalig trainer Hans Westerhof uitte namelijk kritiek op hem en Sebastien Sansoni, zonder te weten dat er nog een microfoon aan stond.

"Voor mij telde na het gesprek tussen Westerhof en Van Gaal, zo noem ik het maar even, maar één ding. Ik wist dat ik in een mindere fase zat en dat ik niet goed aan het seizoen was begonnen. Het was gewoon te wisselvallig. Ik kon veel beter en vanaf dat moment wilde ik nog meer laten zien wat mijn niveau wel is. In de wedstrijden die daarna volgden was er een stijgende lijn te zien en begon ik steeds beter te spelen. Ik zit de laatste maanden in ieder geval een stuk beter in mijn vel en dat hoop ik ook na de winterstop weer te kunnen laten zien," liet Sprockel in een reactie weten.

De verdediger had overigens nog wel een tip voor nieuwbakken trainer Theo Bos. "Tegen Roeselare speelden we met twee spitsen. Voor mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit of we in een twee- of driespitsensysteem spelen. Ik voel me in beide systemen prettig. Belangrijker is dat wij het als team goed moeten uitvoeren."