'Roda JC huurt Addo en verhuurt Saeijs'

Wouter Kursten (Magneet)
Volgens de Limburger speelt Eric Addo (PSV) de rest van het seizoen op huurbasis voor Roda JC. Daarentegen verhuurt de club uit Kerkrade verdediger Jan Paul Saeijs voor een half jaar aan het Engelse Southampton (Championship)

Addo zal zich pas op 19 januari bij de Limburgers melden. PSV wil hem tot die tijd behouden, daar een dag eerder de confrontatie tussen beide ploegen op het programma staat.

Het is niet de eerste keer dat Addo het shirt van Roda JC gaat dragen. De Ghanees speelde in 2003 al een jaar op huurbasis in Kerkrade. Na het aantrekken van Laurent Delorge en Arnaud Sutchuin is de verdediger de derde aanwinst voor de ploeg van trainer Harm van Veldhoven.

Jan Paul Saeijs zal daarentegen de club uit Kerkrade tijdelijk verlaten. De 30-jarige verdediger wordt verhuurd aan het Engelse Southampton, waar Jan Poortvliet de scepter zwaait. Mochten The Saints zich handhaven in het Championship, dan wordt Saeijs definitief aangetrokken. Momenteel staan Poortvliet en de zijnen op een voorlaatste plaats.