Schot en Heije blijven bij RBC

Michel (methodmich)
RBC Roosendaal was vandaag actief op het spelersfront. Middenvelder John Schot verlengde zijn contract, terwijl verdediger Pascal Heije een profcontract tekende tot het einde van dit seizoen.

De 24-jarige Schot, die in de jeugdopleiding van PSV en NEC speelde en diverse jeugdinterlands afwerkte, kwam afgelopen zomer naar Roosendaal. Hij had daarvoor tot de winterstop bij zaterdaghoofdklasser Hoek gespeeld. De kleine middenvelder, die regelmatig wordt vergeleken met Wesley Sneijder, speelde zich al snel in de basis. Inmiddels speelde de voetballer uit Tholen negentien competitieduels, waarin hij één keer scoorde. Schot verlengde zijn contract bij RBC tot medio 2012.

Pascal Heije, ooit deel uitmakend van de Gouden A1 van Ajax, die ongeslagen kampioen werd, kwam eind augustus naar RBC. Hij kreeg van de club tot de winterstop de tijd om een profcontract te verdienen. Daarin is Heije, die tot dusverre tien keer speelde voor RBC, dus geslaagd. Eerder speelde de 29-jarige Amsterdammer tussen 2000 en 2003 al voor RBC.