Maree: "Had niet zo ver hoeven komen"

Sally (Tessa)
Dameshockeycoach Karen Maree werd in de kerstvakantie per direct ontslagen bij Rabo Hoofdklasseclub Nijmegen. In een e-mail stuurde ze een reactie aan hockey.nl. Ook tijdelijk opvolger Jack Holtman reageerde op het ontslag van de Zuid-Afrikaanse.

Maree schreef het volgende: "Het bestuur van Nijmegen heeft besloten onze samenwerking per direct te verbreken. Ik vind dat ongelooflijk jammer, en wat mij betreft had het - ondanks het bestaan van een verschil van inzicht op een aantal punten - niet zover hoeven te komen. Een van deze punten betreft de resultaten van dit team in de eerste helft van het seizoen."

"Ik vind de voorspelling die Tim Steens voor aanvang van het seizoen op hockey.nl deed realistisch. Hij voorspelde dat we in de onderste regionen zouden vertoeven. Nijmegen staat momenteel achtste, dit ondanks een aantal tegenslagen tijdens de eerste seizoenshelft, waaronder de langdurige rugblessure van Eefke. Het is een verjongd team in opbouw, dat zich dit seizoen moet richten op handhaving in de hoofdklasse. Dit heb ik ook steeds zo bij het bestuur aangegeven."

Jack Holtman begon als assistent-coach van de vrouwen van Nijmegen maar is voorlopig hoofdcoach. "We hebben prima samengewerkt, hoor", aldus Holtman. "En ik heb van haar begrepen dat ze het allemaal niet zo bedoeld heeft. Maar als het in de krant (de Gelderlander, red.) staat, dan draai je dat niet zomaar terug. Of haar ontslag als een verrassing komt? Ik wist dat er een evaluatiegesprek aan zat te komen. Maar natuurlijk was het wel raar dat de voorzitter me vrijdag belde met de vraag of ik Karens taken voorlopig wil overnemen."

Holtman, oud-coach van onder meer de mannen van Amsterdam en SCHC, zegt niet de ambitie te hebben om de nieuwe hoofdcoach te blijven. "Ik heb een baan van veertig uur bij het Johan Cruijff Instituut voor sportstudies in Amsterdam. Ik heb er bewust voor gekozen om dit seizoen assistent te worden. Ik heb met Nijmegen afgesproken dat ik voorlopig de coaching voor mijn rekening neem. Intussen zoekt de club naar een definitieve oplossing. Als die er is, doe ik graag weer een stapje terug."