[NHL] Penguins de weg kwijt

Denny (nyny83)
De Pittsburgh Penguins zijn de weg kwijt in de NHL. Maandag werd er van de New York Rangers met 4-0. Dit was de derde nederlaag op rij voor de verliezend Stanley Cup-finalist van het afgelopen jaar, en de zevende nederlaag in de laatste negen wedstrijden.

Sidney Crosby, de superster van de Penguins die daarnaast een boegbeeldfunctie heeft voor de NHL, werd voor de derde keer op rij zonder punten gehouden. Evgeni Malkin, op dit moment aanvoerder in het puntenklassement, scoorde slechts twee assists in de laatste drie wedstrijden.

Opvallendste man aan de kant van de Rangers was goalie Henrik Lundqvist. Hij wist alle 27 schoten van de Penguins te stoppen. Dit betekende slechts de eerste shutout van het seizoen voor Lundqvist, wat opvallend is gezien het feit dat hij nu in totaal twintig overwinningen heeft geboekt in de goal. "Hij is gewoon een geweldige goalie. Hij gaat zeker de geschiedenis is als een van de beste Rangers", liet coach Tom Renney weten.

De eerste twee goals van New York werden in een man-meer-situatie gescoord door Nigel Dawes en verdediger Paul Mara. Vervolgens maakten Chris Drury en Scott Gomez het af. De goal van Gomez was in een man-minder-situatie en in een leeg doel. Mara: "Elke keer dat we tegen ze spelen raken we opgewonden. We willen ze van het scoren afhouden zoals we nu deden."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
New York RangersPittsburgh Penguins4-0
Edmonton OilersNew York Islanders3-2
Montreal CanadiensFlorida Panthers6-5 (SO)
Atlanta ThrashersTampa Bay Lightning1-4
New Jersey DevilsOttawa Senators4-3 (OT)
Chicago BlackhawksCalgary Flames5-2
Anaheim DucksPhoenix Coyotes2-0
Colorado AvalancheMinnesota Wild0-2
Vancouver CanucksDallas Stars2-3 (SO)