Berger: "Buemi racet voor Toro Rosso"

Peterselieman
Voormalig Scuderia Toro Rosso-teameigenaar Gerhard Berger heeft gezegd dat Sébastien Buemi dit seizoen voor zijn team gaat rijden. Afgelopen winter testte de Zwitser al voor het Italiaanse team, waarbij hij meermalen de snelste man van de dag bleek te zijn.

"Voor 2009 heeft Toro Rosso een zeer goede en snelle coureur in de persoon van Buemi," aldus Berger in een Zwiterse krant. Vorig seizoen kwam Buemi uit in de GP2 en behaalde daar twee overwinningen en een zesde plaats in de eindrangschikking. Ook was hij de derde coureur van Red Bull Racing.

De strijd om het tweede stoeltje bij Toro Rosso lijkt te gaan tussen Sébastien Bourdais, die in 2008 al voor het team reed, en Takuma Sato, die afgelopen winter testte voor het team. Bourdais denkt dat de coureur die het meeste geld meebrengt het stoeltje zal gaan krijgen. "Als het alleen aan de teambaas had gelegen, hadden we allang bijgetekend. We kunnen hoog of laag springen, als je geen geld hebt, gaat het niet door. Ik had nooit verwacht dat het zo zou gaan. Dit was niet de afspraak," aldus de Fransman in een eerder stadium tegen GPupdate.net.