Woerts: "Huntelaar had voor Feyenoord gekozen"

Sven (Svensational)
Volgens voormalig Feyenoord-directeur Chris Woerts wilde Klaas Jan Huntelaar begin 2005 naar Feyenoord vertrekken. Maar de Achterhoeker tekende bij Ajax.

De 49-jarige Woerst treedt 12 januari in dienst bij Premier League-club Sunderland. In gesprek met Voetbal International laat de voormalig Feyenoord-directeur weten in het seizoen 2004/2005 druk bezig te zijn geweest met een mogelijke transfer van Klaas Jan Huntelaar.

"Feyenoord mist financiële slagkracht. Ik weet nog goed dat we in de tijd van technisch directeur Mark Wotte (2004/2005) bezig waren met een grote sanering van de spelersgroep. Er gingen een heleboel spelers uit, maar we zouden er één kopen. De keus was gevallen op Klaas-Jan Huntelaar van sc Heerenveen", vervolgt Woerts tegen het weekblad. "Hij had al met alle grote clubs gesproken, maar ging ook met Feyenoord om de tafel. Na een tijdje belde hij ons. De keuze was op Feyenoord gevallen, het verhaal van Wotte had hem het meest aangesproken."

Vier weken later trok Huntelaar echter het Ajax-shirt aan. Een verrassing voor Feyenoord. "Wij naar Heerenveen, daar hoorden wij het bedrag. Maar om dat te kunnen betalen, moesten we eerst Dirk Kuijt zien te verkopen. Anders ging het niet, hadden we gewoon de centen niet. Maar daar ging Huntelaar niet op wachten. Ajax legde hetzelfde bedrag direct op tafel, en dus tekende hij daar. Dat bedoel ik met een gebrek aan slagkracht."