Terugblik NK sprint 2007/2008

Olga (Nuongirl)
Morgen begint het Nederlands kampioenschap sprint in Groningen, en we nemen je nu terug naar het NK sprint van vorig seizoen. De Nederlandse kampioenschappen sprint werden toen op 5 en 6 januari gehouden in Heerenveen in de schaatstempel Thialf.

Annette Gerritsen wint de eerste 500 meter. Ze valt echter op de 1.000 meter waardoor Marianne Timmer na de eerste dag aan de leiding gaat. Bij de mannen wint Jacques de Koning verrassend de eerste 500 meter. Jan Bos is de de snelste op de 1.000 meter en gaat na de eerste dag aan de leiding.

Annette Gerritsen start niet meer op de tweede dag. Ze heeft nog teveel last van haar nek na haar valpartij op de 1.000 meter. Marianne Timmer wint de tweede 500 meter van dit weekend bij de vrouwen. Ireen Wüst wint de afsluitende 1.000 meter, maar Timmer houdt tijd over om zich tot Nederlandse kampioene te kronen. Bij de mannen wint Jacques de Koning ook de tweede 500 meter in 35,31. De 1.000 meter en de titel worden gewonnen door Jan Bos.

Voor het WK Sprint zijn bij de vrouwen Marianne Timmer, Ireen Wüst en Margot Boer geplaatst. Vanwege de beschermde status van Annette Gerritsen wordt zij later aan deze drie toegevoegd. Bij de mannen mogen Jan Bos, Jacques de Koning, Lars Elgersma en Simon Kuipers naar het WK sprint.