'Vonk wil naar Heerenveen'

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Ajax-doelman Hans Vonk zal vandaag een beslissing nemen over zijn toekomst. De 38-jarige doelwachter kan Ajax inruilen voor een verblijf bij zijn oud-club sc Heerenveen.

Een terugkeer lijkt onvermijdelijk, daar Vonk bij Ajax niet op speeltijd kan rekenen. Sportief gezien zou de Friese club de beste keus zijn, maar ook in Amsterdam heeft de Zuid-Afrikaan het goed naar de zin. Dit liet hij ELF Voetbal weten.

In het verleden stond Vonk reeds van 1996 tot 2004 bij de Friese formatie, die dit seizoen onder leiding staat van Trond Sollied, onder de lat.

"Maar ik twijfel nog wat het beste is," zei de twijfelachtige, gelouterde doelman. "Heerenveen is sportief natuurlijk hartstikke interessant, maar bij Ajax heb ik het ook goed. De kans om te spelen in Friesland is wel groter. Morgen weet ik waarschijnlijk meer."

Als hij de voorkeur aan Heerenveen geeft, dat met een keepersprobleem kampt, dan hoeft de Friese club geen transfersom betalen. Vonk kwam namelijk in oktober met Ajax overeen dat hij de Amsterdammers uit de nood zou helpen, maar tot 2009 vrij de deur uit kon lopen.