'Kawasaki verlaat MotoGP'

Peterselieman
Het team van Kawasaki zal mogelijk nog voor de start van komend seizoen zich terugtrekken uit de MotoGP. Volgens autosport.com zal dit bekendgemaakt worden op 5 januari wanneer het Japanse merk de plannen voor komend seizoen presenteert.

De exacte redenen voor het stoppen van Kawasaki zijn nog niet bekend, maar aangenomen wordt dat het te maken heeft economische crisis en het uitblijven van resultaten in de hoogste klasse van de motorsport. Wel zal het team in de superbikeklasse uit blijven komen dat met Aprilla en BMW nieuwe teams ziet komen.

Mocht Kawasaki zich terugtrekken, dan zijn John Hopkins en Marco Melandri werkloos. Melandri: "Ik moet wachten en wat van hun horen, want momenteel hoor ik niets. Als het waar is dan kan ik alleen maar hopen dat als ik op 1 januari wakker wordt het een nachtmerrie blijkt te zijn."

In 2003 keerde het Japanse team terug in de MotoGP met als doel om races te winnen. Echter verder dan drie tweede plaatsen is het nog niet gekomen. Met de komst van Melandri hoopte het team de weg naar boven in te kunnen slaan, echter zover lijkt het niet meer te komen.