Force India werkt samen met Draco

Peterselieman
Het Formule 1-team van Force India gaat samenwerken met International Draco Racing dat onder andere in de World Series by Renault actief is. De samenwerking werd aangekondigd op het circuit van Franciacorta in Italië.

In het verleden heeft Draco acht rijders geleverd die in de Formule 1 terecht zijn gekomen in het twintig jarige bestaan van het team. Om dit uit te bouwen werd de nieuwe auto onthuld in Force India-kleuren. "Door deze samenwerking zullen de meest opvallende rijders van Draco in de World Series by Renault bij Force India onder de aandacht komen en gekozen kunnen worden," aldus een persverklaring.

We werken aan dit project mee om een nieuwe weg voor onze coureurs te hebben," bevestigde Draco team-eigenaar Adriano Morini. "We hebben dezelfde mentaliteit als Force India en daarom konden we deze nieuwe uitdaging creëren." Hiermee biedt Draco de coureurs bijna de gehele route van de karts naar de Formule 1.

"Met deze samenwerking creëren we voor onze rijders een route naar de Formule 1 die de voorkeur geniet. Zoals iedereen weet, hebben we al vele talenten voortgebracht en dit is een nieuwe en meer directe manier. De wereld van de Formule 1 is veranderd. De rijders worden al erg jong gerecruteerd en dit project met Force India is daarom ideaal zowel voor ons als Force India," aldus Morini.