Positie Westerhof lijkt onhoudbaar

Denny (nyny83)
Hans Westerhof moet vrezen voor zijn baan. De trainer van Vitesse vindt zijn club terug op de zestiende plaats en de spelersgroep liet anoniem weten dat "de oppositie groot is".

Na de 2-0 nederlaag bij NAC Breda reageerde middenvelder Rogier Molhoek tegen De Gelderlander: "Ik hou er niet van de trainer de schuld te geven, maar er moet natuurlijk wel wat gebeuren. Ook de technische staf is verantwoordelijk." Santi Kolk was duidelijker in zijn commentaar. Op de vraag of Vitesse had bewezen geen toekomst te hebben, antwoordde hij instemmend. "Zo kun je dat wel zeggen. Dit gaat natuurlijk echt niet langer."

Westerhof zelf leek zich niet zo'n zorgen te maken. "Uiteraard is dit weer een grote teleurstelling. Maar na zo'n wedstrijd is iedereen emotioneel, dan moet je niet te snel oordelen. Ik zie het nog wel zitten. Geen twijfel aan. Waarom zou ik de handdoek gooien? We zitten met zijn allen in hetzelfde schuitje. Ik ben er van overtuigd dat we hier uit komen."

Zondag sprak de Vitesse-trainer uitvoerig met de spelersgroep. "Iedereen kon zeggen wat hij wil, niemand heeft gezegd dat het zo niet langer kan. Nee, dat gebeurt inderdaad niet zo snel", bekende Westerhof. "Maar de ploeg heeft er ook alles aan gedaan tegen NAC. Plotseling krijg je twee snelle tegengoals. Dat zag je voor rust niet aankomen."