Stel je vraag aan......

Olga (Nuongirl)
In onze rubriek Stel je vraag aan..... kunnen jullie ditmaal een vraag stellen aan atleet Bram Som. Tot zaterdag 27 december 20:00 uur kunnen jullie de vragen in de reacties zetten. De leuksten zullen daarna aan Bram worden gesteld.

Bram Som is een Nederlandse atleet met als specialisatie de middellange afstanden en dan vooral de 800 m. Op de 800 meter werd hij in totaal acht maal Nederland kampioen, vijfmaal oudoor en driemaal indoor. Ook pakte hij in 2004 de Nederlandse titel op de 400 meter indoor.

Hij behaalde het grootste succes uit zijn carričre tot nu toe op zondag 13 augustus 2006. Tijdens de Europese kampioenschappen in Göteborg won hij de gouden medaille op de 800 m. In de eindfase van de finalerace leek hij ingesloten, maar op het laatste rechte eind worstelde hij zich naar de eerste plaats. Aanvankelijk werd protest aangetekend tegen zijn zege, omdat hij buiten de baan raakte, maar dit werd afgewezen. Met zijn winnende tijd van 1.46,56 werd Som de eerste Nederlandse Europese kampioen in vierentwintig jaar.

De afgelopen twee jaar kampte Som met verschillende blessures maar hij hoopt in 2009 weer helemaal terug te komen.