[NHL] Hurricanes verslaan Canadiens

Denny (nyny83)
De Carolina Hurricanes hebben hun uitwedstrijd tegen de Montréal Canadiens gewonnen met 3-2, mede dankzij twee powerplay-goals van center Eric Staal. Carolina was slordig in de powerplay, maar kregen maar liefst elf keer de kans door een overtreding van de Canadiens.

"We startten niet zo goed als we zouden willen wat betreft de powerplay", zei assistent-coach en voormalig Hurricanes-speler Ron Francis. "Uiteindelijk scoorden we wat goals die niet bepaald mooi waren, maar aan het einde waren het er toch drie en wonnen we de wedstrijd. Dat is uiteindelijk wat telt."

Joe Corvo maakte de derde powerplay-goal voor de Hurricanes en Sergei Samsonov had twee assists. Goalie Cam Ward maakte 22 reddingen, inclusief een 1-op-1-kans in de laatste tien seconden van Alex Kovalev. "Voor het grootste deel hadden wij een man-meer-situatie dus zij kregen niet veel kansen tot aan de derde periode. Het is mijn werk om met die redding te komen als er nog tien seconden te gaan is, en ik ben blij dat het is gelukt", liet Ward weten.

De Canadiens kregen maar liefst elf van de eerste twaalf straffen in deze wedstrijd. "De meesten straffen waren voor haken en struikelpogingen met de stick, dus dan kan een scheidsrechter weinig anders doen dan een straf uitdelen", vertelde Staal. Canadiens-coach Guy Carbonneau leek het er niet mee eens, maar wilde er niet veel over kwijt: "Ik wil er niet echt over praten. Jullie hebben de wedstrijd gezien. Je mag er over schrijven of zeggen wat je wil, maar ik zeg liever niets."

De goals aan de kant van de Canadiens waren voor Guillaume Latendresse en Alexei Kovalev. Kovalev had al 19 wedstrijden niet gescoord. "Het is leuk om eindelijk weer eens te scoren, maar het was nog leuker geweest als we daarmee hadden gewonnen." Verder werd er in de tweede periode nog een goal van de Canadiens afgekeurd omdat Andrei Markov's stick boven de lat uitkwam.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Carolina HurricanesMontréal Canadiens3-2
New York IslandersWashington Capitals4-5 (OT)
Philadelphia FlyersColorado Avalanche5-2
Toronto Maple LeafsNew Jersey Devils3-2 (SO)
Ottawa SenatorsAtlanta Thrashers1-4
St. Louis BluesCalgary Flames3-6
Dallas StarsPhoenix Coyotes2-1 (OT)
Edmonton OilersChicago Blackhawks2-9
Anaheim DucksNew York Rangers1-3