Dudek: "Ik ben voor Lech Poznan"

Niels (DerMeister)
Lech Poznan kan in de laatste poulewedstrijd van het UEFA Cup-toernooi tegen Feyenoord rekenen op de steun van een opvallende supporter. Jurek Dudek, voormalig doelman van Feyenoord, hoopt dat de Poolse club wint van de Rotterdammers.

Dudek, momenteel reserve-doelman bij Real Madrid, laat weten via de site van de UEFA: "Ik ben supporter van Lech als ze spelen tegen mijn voormalige club Feyenoord, die ik ook nog steeds lief heb." De keeper legt uit hoe Lech het aan moet pakken: "Feyenoord is momenteel kwetsbaar dus moet Lech vanaf het begin aanvallen en proberen zo snel mogelijk te scoren.

Tegenwoordig volgt Dudek, die in 1999 kampioen werd met Feyenoord, nog altijd de verrichtingen van de Stadionclub. Met zijn Nederlandse teamgenoten praat hij nog regelmatig over zijn oude club: "Ze hebben een zeer goede mix van ervaren spelers en grote talenten, maar het lijkt niet te werken en ik heb geen idee waarom niet." Dudek is van mening dat Feyenoord geen topclub meer is: "Feyenoord kan niet meer zeggen dat ze bij de grote drie van Nederland horen. Ze worden met regelmaat geklopt door bescheiden clubs."