'Van der Vaart mag weg bij Real Madrid'

donroyco
Rafael van der Vaart mag Real Madrid mogelijk in de zomer alweer verlaten. De Nederlandse middenvelder begon overtuigend bij de 'Koninklijke', maar is in sneltreinvaart minder gaan presteren. In de klassieker tegen Barcelona werd hij zelfs gepasseerd door Juande Ramos.

Daar waar Wesley Sneijder eigenlijk niet fit was, begon hij wel in de basis. Sneijder moest na 30 minuten het veld verlaten en werd vervangen door Miguel Palanca, die zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Van der Vaart werd door Ramos op de bank gehouden.

De international begon ijzersterk in Spanje met vier treffers in zijn eerste drie wedstrijden. Nadien werd het echter snel minder en de laatste maanden is Van der Vaart nog maar amper basisspeler. Dit terwijl de Spaanse kampioen zelfs kampt met diverse blessuregevallen.

Volgens AS zou technisch directeur Predrag Mijatovic het inmiddels al hebben gezien met de middenvelder. Enige voordeel voor Van der Vaart is dat een mogelijke transfer pas plaats zal vinden in de zomer, waardoor hij dus nog een half jaar heeft om zich te bewijzen. De 25-jarige Nederlander kwam in de zomer voor dertien miljoen euro over van HSV.