Buemi wil Button bij Toro Rosso

Peterselieman
Hoewel Sébastien Buemi nog geen contract getekend heeft bij Scuderia Toro Rosso sprak hij zich wel uit over zijn voorkeur voor een teamgenoot bij het Italiaanse team. De Zwitser zou graag zien dat Jenson Button naast hem zou rijden.

Buemi krijgt echter bij Toro Rosso concurrentie van andere coureurs, waaronder Takuma Sato en Sébastien Bourdais die dit jaar in de races ook al een Toro Rosso bestuurde. Bij de test vorige week in Jerez was Buemi op alle dagen de snelste. "In Barcelona had ik nog drie tienden achterstand, maar vorige week was ik elke ronde sneller", zei de coureur in het Zwitserse Blick. "Ik hoop dat ik in 2009 een sterke teamgenoot zal krijgen, het liefst Jenson Button, al kan Honda natuurlijk ook nog worden overgenomen."

Button heeft echter eerder al aangegeven dat hij bij zijn huidige team wil blijven en anders aan de kant wil blijven. "Het is mijn beste optie voor 2009", aldus de Brit. "Mijn doel is nog steeds om voor het team uit Brackley uit te komen, wat de naam volgend jaar ook zal zijn. Een andere optie, die ik eigenlijk liever niet wil aangezien het voor een coureur niet goed is, is om er een jaar tussenuit te gaan."