Coulthard test mogelijk in Rally-auto

Peterselieman
Vijfvoudig wereldkampioen rallyrijden Sébastien Loeb heeft David Coulthard na afloop van de Race of the Champions uitgenodigd om eens in een Citroën C4 WRC te testen. De Schot zei het wel eens te willen proberen.

Loeb won zondag in het Wembley-stadion van Coulthard in de finale van de Race of the Champions door de Schot in drie manches te verslaan. Ook testte de Fransman in november op het circuit van Barcelona al eens in een Red Bull Formule 1-auto. In een WRC-auot heeft Coulthard echter nog nooit getest. "Als hij wil zou ik dat zo voor hem kunnen regelen," aldus Loeb.

De Schot reageerde enthousiast op de uitspraken van de Fransman. "Ik zou dat erg graag doen. Gezien het aantal crashes dat ik het afgelopen seizoen heb meegemaakt, zou ik liever niet in het bos rijden. Daar zou ik me nu niet echt op mijn gemak voelen! Ik weet niet of er ergens een asfaltparcours beschikbaar is, want dat zou meer geschikt zijn voor mij," aldus Coulthard die dit seizoen in de Formule 1 nogal wat brokken had en ook afgelopen zondag op Wembley meermalen de boarding hardhandig toucheerde.