Ajax toont interesse in Elia

JJdJ1984
Ajax heeft zich gemeld voor Eljero Elia. De 21-jarige voetballer van FC Twente heeft al een informatief gesprek gehad met Marco van Basten en hierin kreeg Elia te horen dat de Amsterdammers zich snel gingen melden bij zijn club.

Het rumoer over een mogelijke transfer komt Elia nogal ongelegen. "Ik wil eigenlijk volledig op FC Twente focussen" zei de uitblinker na FC Groningen - FC Twente. "Zolang ik hier onder contract sta, zal ik me voor driehonderd procent inzetten. Dat verdienen mijn medespelers, de staf, alle andere mensen binnen de club en de supporters. Ik het hier ook enorm naar mijn zin en voel dat er dit seizoen iets moois kan gebeuren"

De verwachting is dat Elia in het korte onderhoud met Van Basten positief heeft gereageerd op een overstap naar de Amsterdam ArenA. "Het lijkt me mooi om voor Ajax te spelen" zei hij in de Euroborg. "Elke voetballer streeft naar het hoogst haalbare, er is concrete belangstelling uit Engeland, maar voor mijn ontwikkeling is het beter om nog niet naar het buitenland te gaan. En eerlijk is eerlijk, dan is Ajax weer een stapje hoger dan FC Twente. Vraag op vakantie aan iemand wat de grootste club is van Nederland en iedereen zal Ajax zeggen."