Van der Sar lovend over Stekelenburg

Sjors (Sj0rSz)
Edwin van der Sar is van mening dat Maarten Stekelenburg een waardig vervanger bij het Nederlands Elftal is. De keeper van Manchester United heeft vertrouwen in de doelman van Ajax en is lovend over de ontwikkeling van zijn jongere collega.

"Ik heb wel vertrouwen in Maarten Stekelenburg. Je merkt dat hij al een tijd meeloopt, hij is veel vaster geworden. Hij is duidelijk in wat hij wil en kan," aldus Van der Sar, die het overigens normaal vindt dat men over Stekelenburg twijfelde. "Je wordt pas een betere keeper als je veel ervaring opdoet, veel wedstrijden speelt. Het komt maar zelden voor dat er niet aan je getwijfeld wordt in het begin, zeker als keeper. Dat duurt soms even. Maar Maarten heeft nu duidelijk laten zien wat hij kan. Hij heeft al in verschillende oefenduels gespeeld, stond op het EK ook een keer onder de lat en deed dat prima."

Daarnaast zijn er nog een aantal talentvolle keepers, die eraan komen. "Er komen nog wat jongens bij die wat kunnen, als ik de verhalen mag geloven. Ik zie niet zoveel Nederlands voetbal, maar ik hoor en lees af en toe goed nieuws over Michel Vorm, Kenneth Vermeer en Piet Velthuizen. Die hebben wel talent", besloot Van der Sar.