Rijaard uit selectie Scheveningen gezet

Michel (methodmich)
Ex-prof Daniël Rijaard is door trainer John Kila uit de selectie van zaterdaghoofdklasser Scheveningen gezet. Dit geldt ook voor Giorgio Berkleef, eveneens ex-prof.

Beide spelers kwamen in de zomer naar de promovendus. Rijaard kwam over van ADO Den Haag, Berkleef kwam van Haarlem. Een meerwaarde bleken zij tot dusverre niet te zijn. Volgens trainer Kila stelde het duo het individuele belang teveel boven het teambelang. Hoewel hij de spelers regelmatig aansprak op hun gedrag, veranderde er in zijn ogen niets. Daarop stuurde Kila de aanwinsten uit het betaald voetbal weg.

Er was geen enkele speler in de selectie die protesteerde toen Kila zijn maatregel bekend maakte. Hoewel de technische commissie een terugkeer niet uitsluit, is de trainer duidelijk in zijn verhaal: "Ik ben diep teleurgesteld in de houding van met name Daniël Rijaard. Voor mij is de deur dicht."

Behalve de mededeling dat hij het totaal niet eens was en is met de verbanning uit de selectie, wenste Daniël Rijaard geen commentaar te geven. Hij wacht eerst het gesprek met het bestuur af. Ook Berkleef houdt de lippen op elkaar: "Ik ga niet met modder gooien, want zo hoop ik meer kans te hebben op een tussentijdse overschrijving naar een zondagclub."