[GP2] Buurman tevreden met debuut voor nieuw team

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Yelmer Buurman kwam na een onderbreking weer in actie in de GP2. De coureur die eerder dit jaar halverwege het seizoen bij het Trust Arden team voor zijn diensten werd bedankt, heeft onderdak gevonden bij Ocean Racing Technology.

De Nederlander was direct weer goed op dreef. In de training liet hij een achtste tijd noteren en in de kwalificatie klom hij op naar een zesde positie en was daarmee de beste Nederlander in het GP2 Asia veld. "Het team is nieuw en we zitten er nu al goed bij. De samenwerking met de teamleden verloopt ook heel goed. Er zit erg veel potentieel in en ik denk dat we heel hoog kunnen finishen, misschien zelfs wel op het podium." Buurman laat duidelijk blijken dat hij de ambities heeft om Ocean Racing een geweldig debuut te bezorgen.

Bij de start van de eerste race verloor Buurman een positie, maar kon de zevende plaats vasthouden tot aan de verplichte pitstop. Na de pitstop had hij een positie gewonnen en lag weer zesde, totdat Diego Nunez Buurmans auto van achter torpedeerde en daarmee was de race van Yelmer ten einde. "Een typisch raceongeluk. Lang hoeven we er niet om te treuren want wat we dit weekend hebben kunnen laten zien was geweldig. Ocean Racing Technology zit er vanaf de eerste minuut helemaal bij, ondanks dat ze het tegen hele ervaren GP2 teams moeten opnemen. We hebben de aandacht op ons gevestigd en laten zien dat we ons qua tijden nu al met de absolute top kunnen meten. Dat is een mooi gegeven waarmee het team weer naar Portugal kan terugkeren."

De tweede race werd wegens wateroverlast geschrapt.