Babel heeft duidelijkheid van zijn trainer

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Dinsdag mocht Ryan Babel zich laten zien in de Champions League-wedstrijd tussen PSV en Liverpool. De jonge aanvaller van The Reds, die momenteel weinig aan spelen toekomt, scoorde in Eindhoven de gelijkmaker namens zijn ploeg.

Onlangs deed Babel een verzoek om te worden verhuurd aan Ajax, maar dat verzoek werd door Liverpool van tafel geveegd. "De trainer zei dat hij me hard nodig heeft," zei Babel na afloop van het duel in Eindhoven tegen de aanwezige media. "Ik heb mijn onvrede geuit. Ik heb een gesprek met de trainer gehad, enkele weken geleden alweer, en ik weet nu waar ik aan toe ben," licht de aanvaller de situatie nog eens toe.

Vooral in verdedigend opzicht eist manager Rafael Benítez meer van Babel. "Verdedigend moest ik sterker worden. Ik bleef te veel voorin hangen. Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Als je weinig speelt, kun je je moeilijk ontwikkelen," sprak hij verder. "Maar ik heb er alle vertrouwen dat het tij zal keren. De laatste wedstrijden in de competitie ben ik ook in de basis begonnen."