[NHL] Canucks onderuit in shoot-out

Denny (nyny83)
De Colorado Avalanche hebben hun thuiswedstrijd tegen divisiegenoot de Vancouver Canucks gewonnen met 5-4 na shoot-outs. In de shoot-outs scoorden Wojtek Wolski, Marek Svatos en Milan Hejduk hun pogingen, terwijl Vancouver slechts bij één van de twee pogingen wist te scoren.

Milan Hejduk scoorde wederom tegen de Canucks, iets dat hij al 34 keer deed in 57 wedstrijden tegen de Canucks. Dit is het hoogste aantal goals dat hij tegen een NHL team scoorde. "Er is niet echt een goede verklaring voor. Ik weet dat mijn statistieken tegen dit team goed zijn, maar we spelen er ook erg vaak tegen omdat ze in dezelfde divisie zitten, dus het is logisch dat ik juist tegen de Canucks vaak scoor."

Colorado-verdediger Daniel Tjarnqvist zorgde ervoor dat er een overtijd-periode gespeeld moest worden. de overige goals kwamen van Milan Hejduk, David Jones en Ryan Smyth. Paul Stastny had drie assists. Aan de kant van de Canucks scoorden Steve Bernier (2x), Daniel Sedin en Darcy Hordichuck.

"Naar mijn mening hadden we deze wedstrijd moeten winnen", aldus Vancouver-coach Alain Vigneault. "Ik denk dat we goed genoeg speelden om te winnen, maar als je twee keer een tegengoal krijgt via de stick van een eigen speler wordt het een stuk moeilijker."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Colorado AvalancheVancouver Canucks5-4 (OT)
Anaheim DucksColumbus Blue Jackets5-3
New York RangersCalgary Flames0-3
Chicago BlackhawksPhoenix Coyotes7-1
Carolina HurricanesWashington Capitals 1-3
Ottawa SenatorsPittsburgh Penguins3-2
Toronto Maple LeafsWashington Capitals 1-2
Montreal CanadiensNew Jersey Devils1-2 (OT)
New York IslandersAtlanta Thrashers1-5
Carolina HurricanesPhiladelphia Flyers1-2 (OT)
Florida PanthersBoston Bruins0-4
Detroit Red WingsChicago Blackhawks5-4 (SO)
Tampa Bay LightningBuffalo Sabres3-4
Nashville PredatorsMinnesota Wild1-0
St. Louis BluesPhoenix Coyotes4-3
San Jose SharksEdmonton Oilers2-3 (OT)
Los Angeles KingsColumbus Blue Jackets3-0