Spelers NAC klagen over trainingsintensiteit

Peterselieman
NAC Breda moest afgelopen zondag voor het tweede weekend op rij een 0-4 nederlaag slikken. Volgens de routiniers Tommie van der Leegte en Anthony Lurling zijn de zware trainingen van Robert Maaskant een reden dat het momenteel niet loopt.

Van der Leegte gaf na afloop tegenover BN/De Stem toe dat hij 'zeer vermoeid' was. De middenvelder kreeg bijval van teamgenoot Lurling, die vindt dat hij 'zich vorig jaar fitter voelde dan nu'. "Dat gevoel had ik ook al toen we, tot twee weken terug, veel wonnen," aldus de aanvaller, die net als Van der Leegte van mening is dat er wel erg hard getraind wordt onder Maaskant. "Soms heb ik wel eens het gevoel: nu mag het even wat minder."

Van der Leegte zal dit onderwerp deze week zeker aansnijden in een gesprek met zijn trainer. "Maaskant is een trainer tegen wie je alles kunt zeggen. Mijn lichaam zegt me dat de winterstop maar snel moet komen. Iedereen zit stuk."

Ook het ontbreken van de basisspelers Rob Penders, Martijn Reuser, Matthew Amoah, Kurt Elshot en Csaba Fehér vinden beide spelers opvallend. Lurling: "Het is niet voor niets dat vijf jongens met hamstringproblemen kampen. Maaskant vindt dat óók verontrustend. Met de medische staf wordt gezocht naar een oorzaak."