Idabdelhay heeft moeite met reserve-rol

Sjors (Sj0rSz)
Fouad Idabdelhay brak vorig seizoen stormachtig door en scoorde liefst zes keer in zeventien optredens. De aanvaller komt dit seizoen echter minder aan spelen toe en denkt na over een verhuur.

"Ik heb het er heel moeilijk mee dat ik niet speel. Voortdurend loop ik met een chagrijnig gevoel rond. Ik praat er veel over met Wilfred Sip (fysiotherapeut en hersteltrainer). Hij zegt dat dit er bij hoort als voetballer. Vorig jaar ging alles vanzelf, nu zit het even tegen. Ik ben een speler die vertrouwen nodig heeft. Dan voel ik me lekkerder," aldus Idabdelhay in BN/De Stem.

Vorige week kreeg hij zijn kans tegen Sparta vanwege een blessure van Matthew Amoah, maar hij faalde. "Ik vermoed dat ik mezelf teveel druk op had gelegd, wilde me per se bewijzen. Het lukte niet."

Het weinige spelen resulteert erin dat Idabdelhay mogelijk verhuurd wil worden. "Ik wil weten wat NAC met me van plan is. Van voetballen in het tweede elftal word je niet beter. Wanneer we tegen pakweg Jong TOP Oss spelen, waan ik me weer in de A-jeugd. Ik denk wel eens aan een verhuur. Bij een club als Sparta of ADO Den Haag kom ik misschien wel wekelijks aan spelen toe," besluit het 20-jarige talent.