Uitslag Bayern München - 1899 Hoffenheim

Peterselieman
Bayern München heeft de topper tegen 1899 Hoffenheim in de blessuretijd van de tweede helft weten te beslissen. Goaltjesdief Luca Toni zorgde er in de 92e minuut voor dat Der Rekordmeister nu op gelijke hoogte staat in de Bundesliga met de promovendus.

In een levendige wedstrijd was het thuisspelende Bayern München voor rust de betere ploeg. Toni kreeg twee grote kansen op de openingstreffer, maar de Italiaan vond het zijnet en doelman Daniel Haas op zijn weg. Hoffenheim voetbalde goed mee, werd af en toe gevaarlijk door middel van het aanvalstrio Chinedu Obasi-Vedad Ibisevic-Demba Ba, maar kon Bayern-keeper Michael Rensing niet verschalken.

Rensing moest zich vlak na rust echter wel gewonnen geven. Wie anders dan Ibisevic bracht de bezoekers uit Hoffenheim aan de leiding. Het was voor de Bosniër alweer zijn achttiende competitietreffer van het seizoen. Nadat Carlos Eduardo Rensing van afstand had getest, zorgde linksback Philipp Lahm voor de prachtige 1-1. Na een solo van zo'n veertig meter plaatste hij de bal fraai over doelman Haas heen.

Rensing moest in de slotfase nog een grote kans voor Hoffenheim onschadelijk maken. 1-1 leek de eindstand te worden, maar diep in de blessuretijd strafte Toni weifelend optreden van de Hoffenheim-defensie genadeloos af: 2-1.