Cvitanich zondag in de basis bij Ajax

Matthias (Veritaz)
Darío Cvitanich begint komende zondag als centrumspits bij Ajax tegen Volendam. De Argentijn vervangt waarschijnlijk Kennedy Bakircioglu. Die werd in de vorige competitiewedstrijd tegen FC Utrecht al na 35 minuten naar de kant gehaald.

Sinds het vertek van Klaas-Jan Huntelaar naar Madrid ligt de positie van centrumspits weer open. Er werd gespeculeerd over enkele aankopen van bijvoorbeeld Marcus Berg of Ricky van Wolfswinkel, maar dat is volgens Danny Blind niet nodig. Marco van Basten sluit zich daar nu ook bij aan. ”De spits is er al”, aldus Van Basten op een persconferentie vrijdag.

“Tegen FC Volendam hebben we de intentie met Darío te beginnen”, vervolgde de voormalig bondscoach. “Hij is een gevaarlijke aanvaller, die kansen creëert. Niet een pure afmaker zoals Klaas-Jan, maar hij laat anderen beter tot hun recht komen, en hij kan natuurlijk wel een doelpunt maken. Hij moet de samenwerking aangaan met Luis Suárez en Miralem Sulejmani.”

Van Basten benadrukte nog maar eens dat er geen paniek heerst bij Ajax na het vertrek van de captain. “Ik denk dat we nog steeds een goede selectie hebben om voor het kampioenschap te gaan, keek hij vooruit. “Volgens mij hebben we ook met deze voorhoede genoeg scorend vermogen. We hebben de afgelopen wedstrijden ook zonder Huntelaar gepresteerd. En zonder Darío, dus het kan nu alleen maar beter gaan.”