Uitslag FC Twente - Schalke 04

Sjors (Sj0rSz)
FC Twente is er vanavond in geslaagd om zich voor de volgende ronde van de UEFA Cup te plaatsen. In eigen huis werd het geplaagde Schalke 04 met 2-1 terug naar Gelsenkirchen verwezen.

In de derde minuut van de wedstrijd kreeg Schalke 04, waar trainer Fred Rutten zwaar onder vuur ligt, al een forse tegenslag te verwerken. Doelman Neuer wist een schot van N'Kufo nog wel te keren, maar op de rebound van Wielaert had de sluitpost geen antwoord. De aanvoerder stond kort daarvoor nog wel buitenspel, wat een aantal protesten van de Duiters opleverden.

Toch bleven de bezoekers niet bij de pakken neer zitten en gingen aan de hand van Engelaar op zoek naar de gelijkmaker. Asamoah en Westermann waren hier dichtbij, maar zij hadden het vizier niet op scherp staan.

Ook na de thee slaagde Schalke 04 erin om het tempo van de wedstrijd hoog te houden, maar speelde men te slordig om kansen te creëeren. FC Twente liet zich echter niet gek maken en wachtte rustig af op een mogelijke uitbraak. In de 55e minuut werd het tweede doelpunt van de avond door Perez binnen getikt. De Deen draaide op sublieme wijze van zijn tegenstander weg en werkte de bal in de verre hoek.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd was het voor de supporters van FC Twente nog wel even met de billen tegen elkaar. Asamoah zorgde er namelijk voor dat Schalke 04 toch nog in de wedstrijd kon komen. Toch wisten een aantal hachelijke momenten voor het doel van Boschker een feest in Enschede uiteindelijk niet te voorkomen.


Karakteristieken

FC Twente - Schalke 04 2-1
3’ Wielaert 1-0
55’ Perez 2-0
79’ Asamoah 2-1

Toeschouwers: 24.000
Scheidsrechter: Çakir (Tur)
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Gele kaart: Brama, Perez, Boschker (FC Twente), Kuranyi (Schalke 04)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Stam (Wellenberg/63), Wielaert, Douglas, Braafheid, Brama, Perez (Tioté/75), Janssen, Arnautovic (Denneboom/90+1), N'Kufo, Elia

Schalke 04: Neuer, Rafinha, Krstajic, Höwedes, Westermann, F. Ernst, Engelaar, Jones (Altintop/69), Farfán, Kuranyi, Asamoah