CAS laat Martina nog maand wachten

Stefan (sportfreak)
Churandy Martina moet nog een maand wachten totdat hij weet of hij olympische zilveren medaille terug krijgt. Het CAS maakte vandaag bekend dat de zitting met een maand is uitgesteld.

Martina won tijdens de Olympische Spelen zilver op de 200 meter sprint. Nadat de Amerikaanse nummer drie Wallace Spearmon uit de uitslag gehaald omdat hij buiten zijn baan was gekomen dienden de Amerikanen een protest in tegen Martina. Hij zou in hun ogen dezelfde fout hebben gemaakt. De organisatie gaf gehoor aan dit protest.

Het Olympisch comité van de Nederlandse Antillen wil dat het CAS Martina zijn medaille teruggeeft, omdat de handelwijze van de IAAF ongeldig zou zijn. In de regels van het IAAF zou staan dat een geschreven protest tot uiterlijk een half uur na de race kan worden ingediend. Dat was in het geval van Martina niet het geval.

Martina kreeg eind augustus in Zurich al zijn zilveren medaille terug. Shawn Crawford, die door alle diskwalificaties naar de tweede plek was opgeschoven, verklaarde in China al het niet eens te zijn met het protest van zijn land en heeft daarom zijn medaille afgegeven.