[NHL] Sean Avery geschorst

Denny (nyny83)
Sean Avery, speler van de Dallas Stars, is voor onbepaalde tijd geschorst door de NHL vanwege het overtreden van artikel 6 uit de gedragsregels van de NHL. Deze schorsing komt voort uit een interview dat Sean Avery gaf voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Calgary Flames. De datum van de zitting is nog niet bepaald.

Stars-coach Dave Tippett liet weten achter de schorsing te staan. "Op het ijs is trash talking algemeen geaccepteerd, maar om zoiets te zeggen als er camera's bij zijn en iedereen het kan horen, dat gaat gewoon een stap te ver. Sean zet onze organisatie in een verkeerd daglicht, er worden gepaste stappen ondernomen." Op de vraag of Avery ooit kan terugkeren antwoordde Tippett: "De tijd zal het leren."

Avery is in het verleden al een keer beboet, en ook in zijn tijd bij de Los Angeles Kings is hij al een keer geschorst, echter toen door de Kings zelf en niet de NHL. Ook spelers die tegen Avery speelden zijn vanwege wraakacties richting Avery al eens geschorst. Zo is Chicago-speler Ben Eager eens geschorst omdat hij met zijn stick uithaalde naar Avery. Avery staat algemeen bekend in de NHL als een vervelend mannetje zodra hij het ijs op gaat.

De gewraakte uitspraak ging over Calgary Flames-speler Dion Phaneuf en zijn vriendin Kim Bauer. Bauer is namelijk de ex van Avery. "Ik ben heel blij om in Calgary te zijn, ik hou van Calgary. Ik vind het alleen jammer dat het in de NHL gemeengoed is om iets te beginnen met de tweedehandsjes van andere NHL spelers. Daar hou ik niet zo van. Veel plezier bij de wedstrijd vanavond."