Vitesse wil veel geld voor Van Wolfswinkel

Peterselieman
Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel werd de afgelopen dagen veelvuldig in verband gebracht met Ajax vanwege de transfer van Klaas Jan Huntelaar naar Real Madrid. Voorlopig blijft het echter alleen maar bij geruchten, aangezien zowel Ajax als Vitesse ontkent dat er iets concreets gaande is.

Naast Danny Blind, technisch manager van Ajax, heeft ook Vitesse-directeur Marc van Hintum ontkend dat er contact zou zijn tussen beide clubs over een mogelijke transfer van Van Wolfswinkel. Van Hintum voegde bovendien hieraan toe dat de Arnhemmers een fors transferbedrag willen ontvangen voor de jonge aanvaller.

"Twee miljoen? Dan kunnen ze beter in Amsterdam blijven," reageerde Van Hintum tegenover De Gelderlander. "We hebben niet voor niets het contract met Ricky verlengd. Hij is een jongen voor de toekomst. Daar is ons beleid op gericht. Hij komt uit de regio en speelt al sinds de C-tjes bij Vitesse. Wij willen dolgraag dat hij bij ons blijft."

De huidige financiële situatie bij Vitesse dwingt de club er volgens Van Hintum ook niet toe om spelers te verkopen. "Het mooie is dat wij geen spelers hoeven te verkopen. Die tijd is voorbij."

"Een half jaar geleden had je een andere situatie gehad. Ik ben er heel blij mee dat we niet gedwongen zijn spelers te verkopen. Dat scheelt op technisch vlak een hele hoop voor de toekomst van de club."