Blind: "Opvolger Huntelaar al in huis"

Niels (DerMeister)
Nu Klaas-Jan Huntelaar verkocht is aan Real Madrid, zijn er weer volop geruchten. Volgens technisch manager van Ajax, Danny Blind, is een opvolger van Huntelaar niet nodig, aangezien de Amsterdammers met Darío Cvitanich een waardige opvolger in huis hebben.

Blind geeft op de website van Ajax uitleg omtrent de transfer van Huntelaar: "Wij wilden een speler als Klaas Jan in de zomer niet kwijt en al helemaal niet in de laatste week van de transfertermijn. Ook nu hadden we liever gezien dat hij zou blijven. Alleen de situatie is nu anders." De technisch directeur vervolgt:" We hebben ons best gedaan om zijn contract te verlengen, maar dat is niet gelukt. Zijn huidige contract loopt nog maar anderhalf jaar door en we moesten dus anticiperen. Een eventueel transfervrij vertrek is uiteraard niet in het belang van Ajax."

Ook vertelt Blind dat diens opvolger al aanwezig is in de selectie: "Toen Ajax eind april Darío Cvitanich kocht was dat omdat men wist dat de kans aanwezig was dat Klaas Jan weg zou gaan. Je haalt de topscorer van Argentinië in principe niet voor de bank." Wel geeft Blind toe dat de club zal kijken naar een aanvallende versterking: "Ik sluit niet uit dat we de komende periode een aankoop zullen doen en dat zal dan waarschijnlijk een aanvallend ingestelde speler zijn. Maar dat hoeft niet per se een centrumspits te zijn, want in feite hebben we de opvolger van Klaas Jan dus al in huis."