Fins trainingskamp voor McLaren-coureurs

Burnie88
Voor de F1-wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn teamgenoot Heikki Kovalainen geen welverdiende vakantie in december. Er staat namelijk een trainingskamp in Finland op het programma. Tijdens dit vijfdaagse trainingskamp moet er gewerkt worden aan de conditie van beide coureurs.

In het Kourtane Sports Institute in West-Finland zal het trainingskamp gaan plaatsvinden. Hier worden onder andere al 40 jaar lang de Finse olympische atleten getraind. Nu is het dus de beurt aan beide McLaren-coureurs.

"Reizen naar ons trainingskamp in Finland is één van de beste weken van het jaar. Het voelt alsof je kilometers van alles en iedereen bent en je afgezonderd bent van de buitenwereld", zegt Lewis Hamilton. "Het helpt me om me persoonlijk te focussen op de training, wat geweldig is."

Hamilton en Kovalainen zullen vooral gaan trainen op kracht en flexibiliteit. "Het is van groot belang om bij de start van het nieuwe seizoen een goede basisconditie te hebben, omdat het moeilijk is om tijdens het seizoen net zo hard te trainen", verklaart Kovalainen. Na het trainingskamp zullen de coureurs hun opwachting maken in de wintertests in Jerez en Valencia.